Bland sammen stiler i stuen din

Du har fjernet alt hva angår ditt tidligere arbeid i rommet og er klar til å begynne å planlegge hvordan du skal innrede det igjen på en ny måte.

1. Start med det nøytrale

Tenk på de store møblene i rommet ditt som lerreter som skal vise frem historien du er i ferd med å fortelle. Maler du veggene dine i en fin nøytral farge og de store møblene har en nøytral farge (selv om de har et element av stil), vil de andre stilene i rommet ditt også passe inn. Tenk på det som å redusere konkurranse-elementet.

Disse store møblene vil også mest sannsynlig diktere din hovedstil. For eksempel, hvis ditt største møbel har elementer av moderne innredning (som firkantede armlener), vil du ønske å bære den stilen hele tiden ved å legge til andre moderne elementer.

2. Plassere først møblene dine

  • Begynn med de største elementene og ta hensyn til visuell vekt og dimensjon
  • Hvis du for eksempel pynter soverommet ditt og ikke har matchende nattbord, bruk forskjellige typer bord på hver side av sengen, men vær sikker på at de er av tilsvarende størrelse
  • Den samme regelen gjelder for ikke-matchende hjørnebord. De skal ikke bare ha samme dimensjon, men også samme form
  • Faktisk gjentar dette ideen om visuell balanse som med lamper og kaffebord-dekor
  • Lampene er forskjellige, men de er av omtrent samme høyde og har lignende form-nyanser. Hvis du er på utkikk etter nye lamper, slik som for eksempel taklamper til soveværelset ditt, ta en kikk på det store utvalget av lamper hos Lampemesteren. Alle taklamper kan bestilles online, leveres helt gratis og med lyspærer
  • Husk, mens du leker med balance, at tradisjonell innredning krever mye symmetri, mens moderne innredning ofte er asymmetrisk

3. Legg til tilbehør og detaljer

Det vanskeligste når det gjelder det å blande sammen forskjellige stiler, er sannsynligvis når det gjelder tilbehør. Husk regelen, forskjellig, men like å gruppere ting sammen i henhold til dette. Nå, mens du er så godt i gang med forvandlingen av hjemmet ditt, hvorfor ikke skaffe deg en skikkelig god overmadrass til sengen din? Finn overmadrasser på Bedrenaetter.no.

Bland stilene rundt omkring i hele rommet

Den beste måten å gi for mye oppmerksomhet til en spesiell stil på, er å gruppere for mange ting av den stilen sammen. Dette ødelegger alt hva angår balansen i rommet. Del i stedet opp elementene dine og spre dem jevnt utover rommet.

Repitisjon er nøkkelen

For å gi mening til et element som kan skiller seg ut som en sår tommel, gjenta bruken av elementet i minst ett annet sted i rommet.

Hvis du for eksempel har et maleri som har mye mer farger enn noen andre ting i rommet, kan du prøve å legge til noen få mindre detaljer i en av hovedfargene i andre områder av rommet for å knytte det hele sammen og få det til å blande seg naturlig.

4. La den tingen som skiller seg mest ut bli fokuspunktet

Hvis du har et element som skiller seg spesielt ut og ikke har noe til felles med noe annet i rommet, gjør dette til et fokuspunkt og i stedet for å konkurrere, vil det stå alene.

Et perfekt eksempel ville være en lysarmatur som er i en helt annen farge eller finish enn noe annet i rommet, eller kanskje det er veldig stort og har en større dimensjon enn de andre elementene du har plassert i rommet. Dette er helt greit. Heng det opp og la det være festbremsen!

Tradisjonell innredning er vanligvis veldig symmetrisk. Samme skap på hver side av peisen, matchende sofaer som står godt til hverandre, og til og med de samme grenene i en vase som flankerer peisen er gode eksempler på dette.

  • Rene linjer i sofaen og salongbordet er også et moderne element
  • Lysekroner er et klart fokuspunkt og blander sammen to stiler perfekt

Formell stue med god balanse

De tradisjonelle elementene som kroneforming på skapene og tufting på sofaen og benkstolen, er vakre detaljer og leker perfekt sammen med de moderne elementene slik som bord og stoler i valmuefarger.

Forhåpentligvis har du nå en litt bedre forståelse av innredningsstilen din og hva du skal begynne å se etter når du søker etter inspirasjon, slik at du kan begynne å blande sammen innredningsstilene dine på en bedre måte.