De store motsetningene – fiks inne og ute

Du har to ting som står på listen som presserende akkurat nå. Du skal ha ryddet opp i hagen før vinteren lukker den døren for godt. Dessuten skal du ha ordnet alt i hjemmet, før jula setter inn for alvor.

To motsetninger, som definitivt krever forskjellig verktøy.

Fikse i boligen

Kanskje har du noen prosjekter innomhus som skal fikses før julenissen kommer? Rom som skal ommøbleres, møbler som skal skiftes ut eller kanskje har du bare et sterkt ønske om å friske opp med nye puter og lekker julepynt?

Prosjektet innomhus har litt hyggeligere tidsrammer enn nødvendig hagearbeid, men kalenderen viser ubønnhørlig at juleaften nærmer seg med stormskritt. Så du skal ikke lene deg for mye tilbake.

Vi har tatt en kikk rundt på forskjellige nettbutikker etter julepynt. Møbeltrenden med rustikt utseende har funnet veien til julepynten også – heldigvis vil vi si, for det var virkelig mye lekkert å velge mellom i år.

Dessuten har vi lett «med lys og lykte» (sic) etter noen som leverer smakfulle pynteting til hjemmet. Også blant de ordinære pyntetingene er det rustikke preget hot akkurat nå. Hvilket bare er positivt, men samtidig føler jeg at man skal være litt forsiktig, så det ikke blir for mye av det gode.

Og vi endte opp med en for oss ukjent nettbutikk, men som har et stort sortiment innen forskjellige segmenter. (Kanskje var det utslagsgivende at vi fikk bestilt sminke her også, siden behovet jo var der allikevel…)

Men uansett; vi anbefaler deg å ta en kikk på www.cahetu.no. De hadde mange lekre fristelser i sortimentet sitt.

Fikse i hagen

La oss bare innse, at dersom du ikke bor i de varmere delene av Norge, er muligheten for å ta frem hekksaksen over for godt i år. Med mindre du er så heldig å bo i Rogaland eller et annet varmt fylke. Da kan du nok fremdeles nå å avslutte hekk-sesongen med stil.

Men har du noen trær som trenger en heftig innsats med noen skikkelig power-tools, da er det fremdeles tid for det. Da tenker jeg på grener som må sages av, så de ikke blir offer for vinterstormene, eller kanskje må hele treet felles?

– For dette skal du ikke overlate til naturkreftene, da resultatet av det pleier å bli lite vellykket. Når større grener knekker i vinterstormene, revner ofte store deler av treet. Hent i stedet frem motorsagen og bli kvitt problemet en gang for alle.

Men husk for all del å bruke nødvendig verneutstyr, hvis ikke kan julefeiringen bli litt amputert.

Nødvendig utstyr for å løse dette:

  • Motorsag
  • Hekksaks

Husk verneutstyr!

Har du ikke motorsag, så vet vi hvor du bør lete: finn motorsag her + eventuelt annet utstyr.