Den deilige, varme dusjen!

Dusj

Selve baderommet

Det å pusse opp badet er en milepæl i mange hjem. Vi tilbringer mye tid på badet, og ofte er det mange mennesker med forskjellig behov som skal bruke ulike deler av badet. Badet skal tåle daglig bruk som fører slitasje, fukt, rot og skitt i de underligste krinkelkroker. Selv om vi vasker aldri så mye og ofte, med ulike såper og kjemikalier, vil det til slutt alltid legge seg denne sorte kanten langs skjøtene i dusjkabinettet, eller langs fugekanten på badekaret. Etter en stund kommer trangen til å pusse opp, noe som fort kan bli veldig dyrt, være veldig spennende, tidkrevende, utfordrende, og ved et godt resultat, være veldig tilfredsstillende. Så dukker det opp noen spørsmål. Flis eller plater? Dusjkabinett eller dusjvegg? En eller to servanter? Veggfestet toalett eller gulvstående? m.m. Listen kan bli lang. Derfor er det viktig å avgrense, se muligheter og utfordringer, budsjett, håndverkere og ikke minst tenke litt praktisk.

Ditt bad, ditt spa

Vi lengter alle etter det badet der vi kjenner pulsen senkes, der hverdagen renner av oss, der det er behagelig varmt, rent og pent og rett og slett hyggelig å være. Om du har valgt kalde eller varme farger, dus eller skarp belysning, minimalistisk eller overpyntet, så er ditt bad ditt spa. Her ønsker du å låse døren, skru på dusjen og nyte luksusen av å stå lenge i det varme vannet. Spørsmålet blir om du har funnet den ultimate dusjen for deg. Det er mange dusjkabinetter å velge i, og en del momenter å ta hensyn til:

  • Skyvedør eller pivotåpning
  • Dusjkabinett uten skittsamlende list (ja, det finnes)
  • Dusjkabinett med frostet glass mot veggen så rør og blandebatteri skjules
  • Stor eller liten dusj
  • Dusjkabinett med integrert blandebatteri og takdusj
  • Dusjkabinett med både takdusj og hånddusj

Det beste er nok å ta noen mål av badet ditt, vite sånn ca hva du kunne tenke deg i forhold til det som er listet opp, for så å dra rundt og se. En ting er det vi kan se på internett, men det er noe annet å kunne ta og føle på.

Det perfekte dusjkabinettet for deg

Ønsker du et gjennomført og gjennomtenkt bad er plassen der du skal dusje viktig. Velg det som passer for deg og din hverdag. Husk at med et dusjkabinett er du best sikret mot fukt på badet ditt. Karet du står i samler opp vannet som dusjveggene allerede har tatt i mot, og har du dårlig helling på baderomsgulvet løses dette enkelt ved å benytte et dusjkabinett. Dusjkabinettet skal være funksjonelt, men husk luksusfølelsen også og unn deg kanskje et kabinett med takdusj.