Hvem er Norges 10 største motebloggere? –Og hva gjør dem så gode?

Om vi ser på emnene som dekkes på topp av blogglisten,og andre sider som ranker forskjellige typer blogger, så er det noe som blir veldig tydelig. Området som blogger har tatt over, er et område som tidligere ble dekket av ukeblader som rettet seg mot kvinner, med mange forskjellige feminine tema.

Hovedsakelig er toppen av bloggere kvinner som skriver for andre kvinner, selv om noen menn av og til klarer å snike seg inn på topp-ti listen over norske blogger. Temaene varierer lett, mellom barneoppdragelse, matlaging, mote, og det som ikke kan betegnes på noen annen måte enn sosialpornografi og direkte markedsføring.

Det som brukes for å definere en god blogger, er evnen til å kunne få oppmerksomhet fra folk. Det å kunne få målbare besøk på bloggen, og å kunne holde på publikum over lang tid. Dette fører også til at enkelte klarer å leve ganske godt av å blogge, selv om de gjerne fortsatt må jobbe hver eneste dag, både for å vedlikeholde bloggen sin, og for å holde seg aktuelle til en hver tid.

Landets ubestridte blogg-dronning og linselus, Sophie Elise Isachsen er en kvinne som har klart dette til det fulle. Derfor brukes hun også for å markedsføre alt innen feminine produkter, både klær, sminke og mer til.

De nominerte til Vixen Blog Awards gir oss ett godt inntrykk av hvem som er de beste motebloggerne, og som er verdt å følge med på

Sophie Elise ble belønnet for dette med prisen for den beste bloggen, under Vixen Blog Awards, og prisen ble delt ut av Statsrådet for Kultur, Linda Hofstad. -Men er hun en moteblogger? Egentlig ikke. Det hun i hovedsak markedsfører er seg selv, selv om hun akkurat pitcher joggesko fra Nike, samt mye annet.

polliani.com, som vant innen kategorien Årets Moteblogg, hadde tett følge av Candid that, The Daily Influencer, så vel som Espen Hilton og Lene Ortvik. Felles for disse bloggene er at de ikke er rene moteblogger, men at de heller er livsstilsblogger, som formidler mer helhetlige informasjoner, som også dekker kroppspleie, velvære og reise, samt ander fritidsaktiviteter.

På samme vis kan man derfor også plukke frem de nominerte i klassene for livsstilsblogger, så vel som de nominerte bloggene innen klassen for Årets Beautyblogg.

Selv om Livsstil-bloggere som Mamma til Michelle, eller Pappahjerter, samt Sophie Elise egentlig selger et noe autentisk innblikk i livene sine, så selger de også moteklær. Når det kommer til de andre nominerte, Caroline Berg Eriksen og Styleconnection, så blir det ganske tydelig. Bildene på bloggen til Caroline Berg, er som hentet ut av en foto-shoot fra et moteblad.

Alt i alt finnes det mye å velge i om man er ute etter en god moteblogg. Utvalget som er blitt nevnt her er noe begrenset, men du har i alle fall fått en presentasjon av de 10 beste, i almen oppfatning. Hvem du til slutt bestemmer deg for å følge med på, må bli ett spørsmål om din egen smak.