Hvordan få råd til din drømmereise?

Hvordan få råd til din drømmereise!

Lengter du etter nye eventyr i fantastisk omgivelser, men sliter med å finne penger til å finansiere din drømmereise? Du er ikke alene. Mange har vanskelig med å sette av penger til reise og føler at de aldri har nok ressurser til å kunne unne seg en ekstra ferie. Her kommer noen tips til hva du kan gjøre for å komme noen skritt nærmere din drøm om å komme deg ut i verden og oppleve hva den har å by på. Og det behøver ikke være så dyrt som du kanskje tror.

Sett opp et budsjett

Først og fremst, så må du vite hvor mye penger du får inn og hvor mye du bruker i måneden. Ved å sette opp et budsjett så kan du rydde i din egen økonomi ved å systematisk gå igjennom utgiftene dine. Kanskje har du utgifter som kunne ha vært lavere, som for eksempel medlemskap på et treningssenter eller mobilabonnement? Eller kanskje du innser at du bruker for mye penger på mat og andre ting? Et budsjett skaper oversikt, og gir deg et tydelig bilde av hvor mye du har til “overs” hver måned. Dette kan gi deg et bilde av hvor mye du har å rutte med til en drømmereise.

Spar litt hver måned

Når du har satt opp et budsjett og vet hvor mye du har “til overs” i måneden, kan du vurdere om du skal sette noe av dette til sparing. Ved å spare litt hver måned, kommer man langt. Ut i fra beløpet du velger å spare i måneden, sett deg et mål for når ønsket total sum som er spart skal være nådd. Ved å ha et mål, så er det lettere å motivere seg til å spare, da man kan se lyset i tunnelen.

Unngå spontankjøp

Når man så har laget seg et budsjett og en plan for hvor mye man skal spare i måneden, er det viktig å holde seg til dette. Dermed sørger man for at den summen man ønsker å spare i måneden holder seg til det riktige beløpet, og reisen trenger ikke å bli utsatt. Ting man spesielt skal passe på for å ikke plutselig sitte igjen med mer utgifter enn planlagt er typiske spontankjøp. Enten dyre eller ei, så kan spontankjøp sette et stuck i ethvert budsjett.

Bruk sammenligningstjenester

Når du så skal begynne å planlegge reisen din, finnes det utallige alternativer der ute. Et godt tips er å bruke sammenligningstjenester på fly, hotell og evt andre ting man ønsker for reisen. Det finnes mange bedrifter som selger akkurat det samme hotellrommet, men til forskjellige priser. Eller flyselskaper som flyr den samme strekningen, men til forskjellige priser.

Om du også merker at du gjerne ville hatt litt mer å rutte med på reisen, så finnes det også sammenligningstjenester for lån på nett. Mange nordmenn som ønsker å låne penger raskt i dag, søker etter mulighetene for et SMS-lån. Dette er ikke mulig å få i Norge enda, men det finnes mange gode alternativer til SMS-lån der ute. Et lignende alternativ er lån uten sikkerhet, hvor man ikke trenger å stille sine eiendeler til pantsetting. Dette kan dermed åpne opp, så flere har muligheten til å ta opp lån.