Jobb hjemmefra med egen nettbutikk

Har du allerede vært inne på tanken, eller føles det som en urealistisk drøm? I så fall er det stadig flere som realiserer den. Det er fortsatt en stigende andel som handler mer og mer av det de trenger på Internett. Den vil fortsette å øke. Folk er både for late til å gå ut å gjøre innkjøp,eller de synes du kan bruke den tiden til andre ting. Det handler om å gå inn nå for å være med på bølgen.

Det er en del som skal på plass for å få det til, men mange har en forestilling om at det er mer komplisert enn det er. De tekniske forutsetningene, som selve nettsiden kan du få ferdige løsninger og support på.

Hvordan organisere dagen når du jobber hjemmefra?

At du er hjemme betyr selvfølgelig ikke at du har fri. Arbeidsdagen må begynne punktlig. Men du slipper reisevei og du har full fleksibilitet. Det betyr at hvis du er en morgenfugl kan du begynne klokka 04.00 om morgenen. Er du B-menneske er det fullt lov å begynne klokka 11, eller jobbe om natta hvis du trives med det. Det vesentlige er at du setter opp faste arbeidstider som du overholder. Ikke la deg distrahere av hjemlige gjøremål i disse tidsperiodene.

Med en egen nettbutikk jobber du for deg selv, og du vil se at det er en vesentlig motivasjon til å stå på.

Av og til kan dette arbeidet bli så altomslukende at du glemmer å spise. Med en nettbutikk er det også ofte frister som skal overholdes. Du har rett og slett ikke tid til å lage mat. Da kan du klikke her og unne deg litt overtidsmat.

Hva kan du selge?

Du kan ikke konkurrere med de største, så du må finne din nisje. Ta utgangspunkt i noe du er interessert i og kan en del om. For noen kan det være en spesiell type smykker, for andre bildeler, Finn ut hvor du kan kjøpe større partier for en rimelig penge eller inngå avtale med en produsent, og du har et varelager.

Hvor mye tid bruker du på nettbutikk?

Til å begynne med tar du det forsiktig. Gjør det på siden av din vanlige jobb inntil du ser at inntektene er gode nok til å jobbe fulltid. Det er også greit å ha en slakk læreprosess. Er du for tiden hjemmeværende eller i en «mellom to jobber»-situasjon er det bare å kjøre på.

Hvordan lager du nettsiden?

Du behøver ikke kunne programmere eller designe nettbutikksiden, eller ansette noen til å gjøre det. Du bestiller en full løsning som inkluderer oppsett av varelager, betalingsløsninger og valgmuligheter for design. Les mer om en nett butikk her.

Det du må sørge for selv er produktbeskrivelsene og markedsføring. Markedsføring av nettbutikk kalles ofte SEO, søkemotoroptimalisering på norsk. Det gjelder å være synlig på nettet. Noe du kan gjøre i tillegg til varebeskrivelser er å lage en aktiv og relatert blogg tilknyttet nettbutikken. Hvis du kan skrive noe interessant, vil flere komme og lese. Og når det samme de er der, vil de kanskje foreta et impulskjøp i butikken din.