Nyttige tips til innredning av hjemmekontoret

Skal du innrede et hjemmekontor for første gang, er det et par feil du garantert vil gjøre. Vi har til hensikt å spare deg for disse feilene!

1: Lys

Du. Får. Aldri. Nok. Lys. Så enkelt er det. I et kontor har du lyskilden i taket. Ofte en stygg løsning, men den er fryktelig effektiv. Hjemme prioriterer vi alltid det estetiske, dermed dropper vi løsninger a la lysstoffrør.

Dermed må vi til med litt mer lys. Selv har jeg tre stålamper med 11 W LED pærer (tilsvarer 75 W / 1055 lumen) med dagslystemperatur på et middels stort hjemmekontor. Det gir et behagelig lys, siden det er indirekte belysning mot taket og det gir nok lys.

Jeg har prøvd med mindre og det ser kanskje ut til å virke i begynnelsen, men tro meg – du blir bare trøtt av å ha det mørkt.

2: Begynn med skriveren

Tips nummer to er så bakvendt som man kan få det, men det har sin grunn. Når kontormøblene er på plass, så begynner vi med å sette på plass PC-en og skjermer. Mapper, dokumentsorterere, blomsterpotter og gud vet hva får sin plass. Til sist kommer skriveren.

Vi vet alle hvordan det går. Skriveren blir stemoderlig behandlet og blir stuet inn et ledig sted. Og det stedet, det er aldri optimalt.

Vender du om på rekkefølgen og prioriterer skriveren, vil du garantert sørge for at PC-en står bra på skrivebordet uansett!

3: Sørg for nok strøm

PC, skjerm, lamper, skriver, mobillader, Wi-Fi og helt sikkert noe mer også. Alt trenger en kontakt – og den skal sitte i veggen. Du skal med andre ord, ikke begynne med koblinger og ledningssalat. Det blir det bare rot av og i verste fall brann pga varmgang.

Nei, bestill en elektriker, så får du satt opp det nødvendige antallet kontakter og kanskje du trenger å oppgradere kursen i tillegg?

Bare få det gjort. Med en gang!

4: Velg skriver til ditt formål – ikke fordi den er billigst

Skal du ut og kjøpe ny skriver, husk å ta hensyn til formålet med printeren. Tommelfingerregelen er slik: Skal du skrive ut mest tekst, velg en laserskriver. Skal du skrive mest billedrike og grafikktunge sider, velg en blekkskriver. Finn en skriver her.

Så tar du med prisen på printeren og forbruksmateriellet i betraktningen. Og husk endelig å ta hensyn til forbruksmateriellet. Det er en grunn til at printeren er billig – det er fordi de tjener pengene sine på toner / blekk.

Sjekk også om skriveren trenger spesialpapir for å lage gode utskriver. Noen fotoskrivere krever nemlig dette og det er akkurat en billig løsning for hjemmekontoret. Så velg en skriver som også fungerer godt med vanlig kontorpapir.

5: Vær sosial

Som du ser, så er ikke dette et innredningstips, men kanskje det viktigste rådet du får i forbindelse med det å ha hjemmekontor. Det blir fort ensomt og litt av en motivasjonsdreper, hvis du ikke er aktiv mtp å holde deg sosial!

6: Vær kreativ med innredningen

Tittelen sier alt, slå deg litt løs i innredning og fargevalg. Du skal tross alt bruke noen timer på hjemmekontoret.