Periodisk faste – den nye trenden

Slanking kommer nok aldri til å gå av moten. Men det vil alltid komme nye ideer, teorier og slankekurer. Nå er periodisk faste i skuddet som aldri før.

Er du en av dem som gjerne kunne tenke seg å gå ned i vekt?

Du er selvsagt ikke alene, for de fleste av oss som bor i Vesten har problemer med vekten. Vi spiser mer enn vi forbruker av energi. Og kanskje er ett av problemene at vi rett og slett spiser for mye?

Vi har tilgang på mat hele tiden, og psykologis sett har det blitt slik at om en kjenner seg litt sulten – ja, da skal sulten stilles med en gang.

Men er dette egentlig det normale?

Periodisk faste

Mange mener at dette ikke er normalt. Og glem ikke at jordbruksrevolusjonen, som fant sted for kun 12.000 år siden, er en av grunnene til at det ble slik. Dette er ikke lanmgt tilbake i en biolgisk forstand, så måten kroppen vår er vant til å spise ble dannet flere hundretusenvis av år før dette.

Kan det tenkes at kroppen vår er programmert til å være jeger, og dermed gp rundt i lengre perioder uten å spise noe som helst?

Det er dette mange forskere nå hevder, og de mener vi kan slanke oss effektivt om vi lar være å spise etter et bestemt klokkeslett. Det som skjer etter ca. 15 timer uten mat er at kroppen setter i gang det som kalles ketosis. Da henter kroppen energi fra lagret energi – fett.

Og du blir slankere.

Vi spiser mer og mer

Tenk litt på hvor ofte du går rundt og er sulten, og du vil nok se at det er relativt sjelden.

Men hva om det var sunnere å gå rundt å være litt mer sulten? Slik det er i dag spiser vi så å si hele tiden. Om vi sitter foran skjermen og surfer på nettet, eller spiller spill – som bingo – sitter vi gjerne med en sandwich, en sjokolade eller en snack.

Heldigvis er det blitt mer fokus på dette, og du leste kanskje artikkelen i Bingoguiden.net der det ble satt fokus på dette med å spise for mye i forbindelse med nettspilling. Bingo og online casino er spennende spill, men om en skal sitte å spise regelmessig for hvert spill kan det bli for mye.

Slik er det egentlig et godt bilde på hvordan folk flest lever livene sine.

Det er fint at spillbransjen selv tar initiativ, for det er klart at det kan fort gå over alle støvleskaft dersom en liker å spille bingo eller andre nettspill, for eksempel.

Men dette er jo bare ett eksempel på situasjoner der vi spiser, mens vi gjerne ikke burde gjøre det.

Spis sjeldnere

Svaret på dine problemer kan, ifølge de nye trendene, altså være å sette av en bestemt periode på dagen til spising. Men så simpelthen ikke spise i de resterende timene.

Det er dette som kalles periodisk fasting. Og en mener at dette passer bedre for kroppen vår, som altså var programmert til å spise mye sjeldnere den gangen vi ikke hadde husdyr eller planter, men levde som jegere.