Slik får du fastere kropp

Det finnes mange slankekurer i markedet og de fleste lover alt mellom himmel og jord. Som oftest sitter man igjen med skjegget i postkassa, og ikke minst en slunken lommebok. Ettersom man har kjøpt den ene diettløsningen etter den andre.

Nye slankekurer går fort av moten, så hva med å gå tilbake det som faktisk funker. Å slanke seg handler om å bruke mer energi enn du tar inn. Nøkkelen er sunnere mat og mer trening. Les videre for å unngå vanlige slankefeil.

Ikke overdriv

En klassisk feil mange gjør er å overdrive ting. Man setter seg f.eks. på en steintøff diett som tærer både på psyken og kroppen. Du får kanskje svært gode resultater på kort tid, men det fort gjort å falle tilbake på dårlige vaner.

Hvis du f.eks. slutter å drikke brus sporenstreks når du lempet innpå colaen i flere år, så kan du krasje hardt. Det kan hende du drikker enda mer når du klarer å motstå fristelsen lengre. Hvis du f.eks. spiser for mye fastfood er bedre å kutte ned langsomt.

Det samme gjelder også treningsopplegg. Det er ikke lurt å trene intenst og hardt på gymmen når du først har bare begynt. Ta det langsomt og øk intensiteten etterhvert etter din form og kondisjon. Husk at jo lengre du trener, jo lettere blir den en vane. Mange som begynner å trene og gjør det lengre, føler ofte at det mangler noe når de ikke har trent.

Hyppig, men lite

Hvis du er en foodie så skal du ikke nekte deg god mat. Det er viktig å nyte livet, men hold søtsaker og usunn mat på det minimale. Det er bedre litt om gangen enn mye alt på en gang. Hvis du har en søt tann så kan du forsøke å spise mindre.

En annen ide er å unngå å spise usunt på hverdager, og unne deg noe søtt på lørdager eller søndager. Det er det du spiser på ukedagene som har mye å si. Selv om du kanskje spiser mye usunt en dag eller to har liten effekt på helheten.

Gi deg selv belønning

Hvis du har klart å spise sunt hele uke eller iallfall fra mandag til fredag, da bør du gi deg selv en klapp på skulderen. Det er viktig å belønne seg selv. Hvis du er glad i shopping bør du spandere nytt antrekk på deg selv.

Sjekk ut f.eks. www.zizzi.no her finnes det mye lekre plagg. Kjøp den blusen, jakken eller buksa du alltid har ønsket deg.  Å seg deg selv i speilet med slankere figur og et nytt antrekk er også en god motivasjon for videre trening og sunn diett.