Sove naken eller påkledd? –De store spørsmålene i livet

Mellom ektepar er det ofte en liten kamp om det er anstendig nok å sove naken, eller om man burde ha eget tøy til å sove i. Når det kommer til tøy som det kan soves i, så varierer jo dette, fra det som er sexy og inviterende til noe annet enn soving, til det som er varmt og praktisk, og som holder deg varm på sene vinterkvelder.

Egentlig er det jo best å sove naken

Egentlig så er det jo best å sove naken, det ikke så mye å si på det. Det fungerer best på alle årstider, så lenge du har en dyne som er lang nok og tykk nok. Om du skulle trenge en ekstra lang dyne som gjør det behagelig i sengen, også om du er litt lengre, så finner du en god del dyner som passer for oss med litt ekstra skandinavisk størrelse på sovbedre.com.

Som regel tilpasser kroppen sin egen temperatur bedre når du sover naken, og det er bedre luftsirkulasjon rundt huden din, slik at det skal en del mer til før du blir klam, både her og der.

Om du bare sover i dynen, så er det også viktig å ta hensyn til kvaliteten på dynen. Helst skal jo trekket være i bomull, og fyllet skal helst være av dun. Noen av oss er dessverre allergiske mot dun-dyner, noe som er litt trist. Da må vi ta til takke med dyner som er fylte med kunststoffer, gjerne polyester eller liknende.

Et godt alternativ for allergikere er også kombinasjonen av lin og ett ullteppe. Det fungerer som regel greit for det fleste. Det kan virke litt uvant for deg som er vant til at man kun sover med dyner, men kombinasjonen av lin laken og ulltepper er ganske vanlig, både sørover i Europa, så vel som i deler av den Engelsktalende Verden.

Valgmuligheter mellom pysj og nattkjole

Om du heller skulle foretrekke å ha på litt tøy når du sover, enten fordi du må gjennom en leilighet med flere folk for å kunne gå på do, eller fordi du rett og slett er litt frysen av deg, så burde du være litt ettertenksom med hva du velger.

En nattkjole er egentlig det beste for soving, både når det kommer til kvinner og menn, selv om menn kanskje vil tenke to ganger før de tar på seg en klassisk nattkjole, selv om slike lages også for menn, i alle fall lenger syd på kontinentet.

Det andre valget er selvfølgelig at man skaffer seg en klassisk pysjamas, helst med rutemønster, og i klassisk fløyel. Et plagg som man faktisk kan kose seg glugg hjel i.

En god nødløsning for deg som vil ha det mindre formelt er selvfølgelig kombinasjonen av joggebukser og t-skjorte eller joggegenser. Men, det du må huske på, både når det kommer til vanlig pysj, så vel som til joggebuksa, er at den skal sitte løst, uten at noe strammer noe sted. Dette er viktigere for kvinner enn for menn, siden kvinnekroppen er litt mykere her og der. En strikk på feil sted, kan gjerne sperre av lymfesirkulasjonen samt andre ting, noe som ikke er bra i lengden.